Thursday, 15 December 2011

kita kan bersaudara, jangan lah begitu....

Assalamualaikum n gud night midnight!!! wawawa ToT ... dah lama tak menaip kat halaman blog penuh tona warna kelabu ni...semua gara-gara komitmen sampingan yang menimbun-nimbun masuk pertengahan sem ni, aku STRESS tapi harus juga sentiasa murah dengan senyuman... *senyum*




kenapa dengan post title kali ni? well, there is something i wanted to share with u guys..something that friend(s) should be at ATTENTION! *betulkah penggunaan english ni? pedulik ape, BLOG AKU*

some times ago, aku ade terlihat SATU VIDEO kat Facebook ni (yang mana di-link dari laman video ter-femes = Youtube) yang di-post oleh SATU GROUP student Mesia Malaysia yang skang ni tengah belajar di obersea (kat mana aku xtau, pi komen video diorang n tanya, adalah lebih baik kalau korang subscribe channel diorang..dapat tau update terbaru diorang)

okeh, enuff with chattering n blabbering, kita layan VIDEO tu nak?? see BELOW




Okeh, sekarang sesi diskusi 'Morale of the Story' is to appreciate ur friends eventho there is/will be a slight misunderstanding happens between u guys..adat lah dalam berkawan, ade je tertinggi suara, tertikam kata kata, segala macam lagi & berlaku proses merajuk rajuk a.k.a. touching...proses tu memang wujud dalam terma BERKAWAN, takde nye hubungan persahabatan yang bermula dengan kuntuman-kuntuman bunga, sampai habis berkawan pun masih dengan kuntuman2 bunga dr awal tu..akan ada macam-macam 'musim' yang akan menghentam korang & 'hentaman2' itu yang akan mengeretkan FRIENDSHIP korang...

sepatah dua kata dari Imam Bukhri:~

"Tidak sempurna iman seseorang sehingga dia menyayangi saudaranya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri." (Riwayat Bukhari)
so dengan itu,aku harap korang dapat tangkap..appreciate ur friends!!!


FarhanZukri: nyampah bila tengok orang post "kawan gelak tawa ramai, kawan nangis sikit-sikit"...judgemental sungguh!!! cermin diri sendiri gak..kalau kau tak berkawan cara betul memang kawan nangis kau ZERO laa!! sikit2 nak tacink touching...


Fakta bukan auta: Tahukah anda? bahawa nenek moyang kita yang terulung (paling 1st) ialah Adam n Hawa, maka dengan itu, kita semua ni BERSAUDARA...


rinduuu gila babeng kat mereka2 nih!!! bila tah reunion-nye..


No comments: