Tuesday, 10 January 2012

BEN ASHAARI : PESAN DIA , IBUKU ..

BEN ASHAARI

Assalamualaikum and selamat very the morning peepz!!! Hohoho...dah lama tak update blog..hari-hari bukak dashboard blog tapi untuk blogwalking je, nak update post asyik terbantut je pulak..kali ni ade 1 update buat sekelian kalinya, itupun sebab tertarik nak join segmen anjuran ABG BEN ASHAARI (klik) ... tertarik nak join segmen ni sebab segmen kali ni lebih family-oriented style...camni lah best!!! okeh..mula!

Ape yang Abg Ben hendakkan dalam segmen kali ni ialah ini:

"Korang perlu ingat kembali apakah pesanan terakhir ibu korang samada tadi (sebelum tidur) atau sebelum korang balik ke kolej/asrama mahupun sebelum dia pergi selama-lamanya"

Ibu masih sihat & bernafas kat rumah tu dan aku skarang ada kat kolej..so, pesanan terakhir sebelum balik ke kolej lah kan..hehe..

Kali terakhir (buat sementara ni) IBU bagi pesanan masa hantar aku balik kolej haritu (1 Januari 2012 ~ New Year!!!) ... disebabkan ibu sayang terlampau kat anak dia sorang yang hensem ni, so, memang berlapis-lapis lah pesanan yang diterima (hehehe)...adalah lebih mudah kalau aku ekspresi-kan semua pesanan tu dalam bentuk point..kan??

"Belajar pandai-pandai" 
(pesanan ni WAJIB ada lah kan? masih belajar katenye)

"Duit yang ada tu jangan boros!" 
(hahaha...kantoi sudah..yup, aku ni kengkadang ade masalah bajet duit belanja..hihi)

"Solat jangan tinggal, 
rajin2 pegi solat kat masjid tu"
(masjid kolej tak jauh mana, tapi...hehe)

"Kalau ada apa-apa, telepon"
(caring nye! ~ suke!!!)

kalau diikutkan, ada banyak lagi pesanan dari ibu yang nak dikongsi..tapi, aku cuma kongsikan the Gists (bahasa melayu mudah = intipati penting) pesanan-pesanan yang ibu selalu bagi...

sesetengah orang mungkin pandang pesanan-pesanan yang ibu (dan juge ayah) masing-masing bagi ni umpama satu bebelan..jangan!!! sesungguhnya anda, anda & anda akan merindui semua tu bila mereka takde nanti (walaupun mereke pergi bercuti untuk 2-3 hari..haha)...just some words as our cup of tea = 

"HARGAI ORANG TUA ANDA SEMENTARA MEREKA MASIH BERNYAWA & TERUS CINTAI MEREKA WALAUPUN SESUDAH AJAL MEREKA"

yang kat sebelah tu IBU...sayang habes!!! (uhibbuki fillah)

p/s: kalau korang berkesempatan, jenguk lah dalam entri yang pernah aku post sebelum ni pasal kedua ibu bapa kita nih (pastikan juga korang tengok video dalam post tu!! hehe) |klik sini|

nota untuk abg ben: sob..sob..teringat ibu kat rumah nun..best buat segmen family-oriented camni!!!...sokong 100%!!! haha... :D *maap entri panjang sangat...emosi (haha)*

6 comments:

i'm fateehaa said...

da dpt duet ptptn jgn boros. hahahahahaha :P

http://kisahhatiaku.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

Farhan Zukri said...

eh..eh...camne tau ni?? kantoi..haha

Ca Cik Duyung said...

mal mmg manusia plg caring dlm dunia..hehe

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

singgah baca entry...

segala pesanan 2 sematknlah dalam ati..:)

http://ahlammiera.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

Farhan Zukri said...

C. Cik Duyung: yup! haha..ranking no 1

Ahlam Miera: insyaAllah...akan di'jahit'kan pesanan tu dalamhati ni supaya ingat sentiasa.. ;')

sabry oppa said...

singgah bace entry