Wednesday, 22 February 2012

bila Allah dah bagi. Bersyukurlah.

bila sesuatu yang kita nak Allah permudahkan. Bersyukurlah.

alhamdulillah..minggu lepas masuk pertandingan SCRABBLE dan dapat tempat ke-3. Well, its okay what~..semuanya tak dirancang..eh?! silap..semuanya dalam perancangan Allah..tertulis dalam qada' dan qadar..mulanya aku sebagai AJK yang anjurkan pertandingan tu, disebabkan ade meja kosong, aku masuklah saje-saje, sekadar main-main (tak serius tau)..tuptap masuk final n dapat tempat ketiga..

tadaa~~ ni hadiah-hadiahnye :D
hadiah tempat ketiga bernilai RM100...jimat duit nak belanja..haha..aku sebenarnye dah tanam niat nak beli board game ala-ala scrabble tu gunakan voucher gomen bagi tu sebab nak main ngan adik-adik kat umah.. alhamdulillah, menang dapat menang boardgame free dari pertandingan scrabble tu..Allah tahu apa yang terbaik untuk hambanya..hehe..aku bawak balik rumah haritu, adik-adik aku seronok lah dapat benda baru..*abang mithali* hahaha..

voucher buku tu ade lagi RM200 belum digunakan langsung, insyaallah akan di belanjakan kat adik-adik aku yang masih sekolah lagi..kot-kot nak beli buku kerja tambahan ke, rujukan ke, komik (?) ke..dah masing-masing minat komik kan..haih...aku nak beli buku aku macam tak guna sangat sebab dah nak cuti & semester pun dah last & nak sampai hujung-hujung sem dah (jangan ada subject repeat sem depan ~ amin ya rabb)

haha..tu je kot..stakat nak sharing je..huhu..tak salah kan? kan? kan??

p/s: harini hari yang tak berape nak best sebab tadi frozen mase pembentangan kelas..TAK BEST!!


nota: baru buat tweeter "@farhanfiz"...maaplah..noob lagi..orang baru buatlah katekan :P

Tuesday, 14 February 2012

[Gempar] Lagi isu sejadah!!!

Dulu pernah femes pasal sejadah tegak berdiri..mula-mula sehelai, bila dah heboh makin banyak sejadah yang tegak 'berdiri'...pastu diam, takde dah kes sejadah berdiri...baru-baru ni dalam berita ade balik isu ni (aku perasan pasal kes sejadah ni dalam entri BEN ASHAARI yang ini *klik*)

Tadi tengah masyuk online fesbuk, ter-perasan kat wall ade member fb share photo...pasal SEJADAH lagi...haha..tapi, kes kali ni mmg bagi GELAK BESAR PUNYE!!! hahaha...ade orang buat gambar sindir baek punye pasal isu sejadah berdiri ni...betul ape yang dikongsikan abg Ben tu, orang kita ni suka sesuatu benda yang pelik (mistik) dari sesuatu yang memang nyata...banyak lagi benda yang patut kita hayati yang berkenaan dengan ciptaanNya yang memang nyata ada kat sekeliling kita...hayati bulan bintang pun dah boleh untuk kagumi ciptaanNya...

.......GAMBAR.......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


p/s: tak boleh blah gambar 'Nasihat Sejadah' tu...insaf taknak merempit dah tu...hahaha

----------SUMBER----------

Tuesday, 7 February 2012

Pizza Hut GILER JIMAT punye pun!!!

3 regular viva pizza dengan 6 mangkok soup 
untuk 

RM40!!! 

sape taknak?!

valid hanya pada 8 feb 2012 (11am-11pm)





p/s: alaa....sehari sebelum besday aku..tak dapat nak guna time besday..huhu..hahaha :')


Monday, 6 February 2012

media malaysia..humph~

Assalamualaikum, salam sejahtera & salam 1 Mesia...hahaha...cakap pasal media, intro pun dah macam pembaca berita...uhuk! uhuk! huhu...berhabuk bersawang blog ni dah lama tak update...nak kena panggil cleaner japgi ni nak mintak vakum, mop, sapu segale habuk debu ni..huhu...

mintak maap sangat-sangat kat follower2 blog (pergh! bajet sunggoh) ni sebab lama dah publish entri baru..kali ni nak kongsi dengan readers, bloggers semua pasal media kat malaysia ni...tak kira lah media cetak ke, media elektronik ke, selagi di anggap sebagai satu media, maka media-lah dia (arghh!! ape aku ngarot ni..otak penuh dengan perkataan media skang ni)

kalau macam sebelum ni sokkabar (surat khabar) Kosmo! dengan Metro kantoi bagi fakta yang berlainan tapi kes yang sama (kat headline pulak, buat malu je)...yang tu salah Metro sebab bagi info tipu salah, semata-mata nak tarik perhatian orang nak beli sokkabar diorang...kes ape? tengok gambar kat bawah..


sumber: http://cthoney.blogspot.com/

kali ni Kosmo! pulak...tapi, aku rasi kali ni bukan lari fakta, tapi exaggerating (melebih-lebih)...korang boleh rujuk sokkabar Kosmo! harini (06 februari 2012) yang ber-headline "Polis Perisik Mati Dibunuh"...




Polis Perisik? atau dalam bahasa omputih = SPY...hahaha...ayah aku gelak je bace headline berita ni...bukan gelak sebab kes ni ye, tapi gelakkan penulisan penulis Kosmo! yang main tulis tapi tak study habis background kes...Mangsa, Konstabel V. Divendran bekerja kat bahagian Unit Risikan Jenayah dan Operasi Rekod (D4)...orang Kosmo! ni dengar je perkataan RISIKAN tu terus tulis orang yang kerja kat situ tu PERISIK...Unit Risikan Jenayah dan Operasi Rekod ni kalau tak silap aku (dah lupa-lupa ape yang ayah cakap tadi) diorang macam analisa kes, buat rekod dan ape lagi aku dah lupa...dan bukanlah jadik SPY ape semua tu...mereka sama je macam anggota polis yang lain..

tapi, biasalah...mana-mana akhbar pun, headline yang 'kebaboom' itu harus sebagai pembuka selera pembaca yang nak beli sokkabar ni...oh, jika siapa-siapa rasa aku tersalah fakta, sila-lah tegur ye...peace ^^V

*motif entri ni adalah untuk maklumkan kesengalan kesilapan news yang jadik bacaan rujukan orang ramai...kalau nak maklumkan berita, biar TELUS ye ;D

p/s: maka celakalah orang yang curik penutup besi longkang...tadi tayar kiri viva-ku masuk longkang..dengan kekuatan badang (tambah ade sorang dak laki tolong skali..hehe)..maka terangkatlah tayar dr lubang itu..penyudahnye, belakang aku sakit! janganlah soket tulang belakang aku dislocated sudah.. T^T