Sunday, 8 July 2012

[Osem] Spot-spot Terbaik Dalam GoogleMaps!

Google maps yang selalu kita guna untuk carik direktori tempat yang kita nak pegi rupenye ade bende lagi menarik ok! Banyak bende yang menarik ade kat peta Google Maps yang kita tak perasan...aku perasan semua ni pon sebab ada orang post kat 9gag.com.

Untuk view gambar-gambar ni sekurang-kurangnye internet speed korang paling-paling pun optimum speed, kalau internet slow susah sket (amik masa nak load) sebab ade gambar yang high resolution (macam gambar gajah, jelas gila, cantik!)


Cara nak View?
1- Bukak GoogleMaps
2- Masuk kan Koordinat - Koordinate yang kat bawah ni..
3- enjoy!

Notis: akan ada peta yang takde detail mengikut list yang diberi sebab perubahan landskap (maknyenye, google dah update maps), kalau ade lagi tu, ok lah =)



Jerung: 31 59'20.53"S 152 34'18.47"E

Lakaran Geolif Manusia (Besar): 19 56'56.76"S 69 38'2.07"W

Kuda #1: 50 39'26.33"N 2 24'14.92"W

Panah Besar (Peru): 14 32'45.28"S 75 9'35.85"W

Muka Besar #1: 33 55'37.16"N 117 34'8.58"W

Lines in Peru (Nazca): 14 33'9.40"S 75 10'36.74"W

UFO #1: 78 38'29.61"N 15 7'5.50"E

Landskap Pelik (Binaan lama yang berlubang-lubang): 19 37'40.75"S 69 58'46.35"W

Kuda #2: 54 13'29.68"N 1 12'44.46"W

Lakaran Geolif (Chile): 19 12'13.45"S 70 0'30.41"W

Gajah-gajah kat Afrika (Hi Quality); 10 54'12.65"N 19 55'56.05"E

Arnab Besar: 44 14'39.77"N 7°46'10.71"E

SegiTiga Besar: 37 37'38.69"N 116 50'48.38"W

Kuda #3: 51 19'16.29"N 1 45'22.76"W

Dinosaur: 42 4'34.14"N 2 21'21.93"W

UFO #2: 45 42'11.97"N 21 18'7.81"E

Big Inscriptions in Chile: 17 58'20.55"S 70 14'12.89"W

Muka Smiley: 43 25'44.84"N 80 19'51.12"W

Kapal Layar Terbalik: 35.155109, 129.147554

Bangunan bentuk Nazi: 32.676124, -117.157731

Kem Tentera Tinggal: 37°21'46.81"N, 116°49'35.92"W

Bintang serupa bintang israel (Star of David): 37°19'22.70"N, 116°47'6.70"W

Kereta Terbalik: 51°19'18.04"N 6°34'35.84"E

UFO #3: 52°31'17.79"N 5°43'59.40"E

Muka Besar #2: 50° 0'34.25"N 110° 6'47.01"W

Orang Menari 47°53'4.39"N 107°36'53.23"E

Muka Besar #3: 39°26'24.76"N 84°17'34.93"W


p/s: Hampir bebas dari cengkaman kolej, tinggal 1% je lagi~ weehoooo =)

p/s/s: skang ni dah asyik sangat melayan Banana Smoothies dari Cool Fresh..stall dia sebelah kedai ni je..hohoho


*BIG GULP of Banananana Smoothies..*

1 comment:

Yasmin Aris said...

dh try buat . hahaha
yg segi tiga tu pun nampak gak :P
bermuda triangle ke pe tuh . huhuhh