Thursday, 26 July 2012

[Charity Announcement] Saham Ramadhan!

Salam Ramadhan 1433h!!! Semoga amal ibadah kita diterimaNya insyaallah..

Ade sikit makluman untuk dikongsi..sempena Ramadhan penuh barakah ni, saya (kata ganti diri yang penuh humble gitu)..seorang rakan FB (memerangkap pensyarah saya kat kolej) akan menganjurkan program amal..boleh rujuk kat bawah ni:

ni status ori :~

Salam Ramadhan.....

A couple of friends and I are having a Charity Sale to raise funds for the Pediatric Wad Hospital Kajang. The charity sale will be held @ Petron Station next to Mint Hotel on KL-Seremban Highway next Friday & Saturday 3rd-4th August. Please do come and join us if you are available. Please also help to spread the news.... Volunteers are also welcomed.

Funds raised will be used to purchased clothes and gifts in preparation for Eid. There are 40 beds in the ward, age group of patients 3months - 12 years old. 

Visit date to Pedriatic Ward Hospital Kajang is on 11th of August 2012.

free-translation punye:

pensyarah saya (juga memerangkap coordinator kursus DELS - Dip in English Language Studies) bersama kawan-kawan beliau akan mengadakan jualan amal..dibawah ni maklumat serba lengkap...ada dua event untuk program ni..pertama, jualan amal..kedua, lawatan ke wad pedriatik...

Tujuan: Mengumpul dana bagi menyediakan keperluan perayaan aidilfitri untuk pesakit kanak-kanak di Hospital Kajang.

Event Pertama (jualan amal)

Tempat: Petron Station bersebelahan Mint Hotel (KL-Seremban Highway)
Tarikh : 3 & 4 Ogos 2012
Hari     : Jumaat & Sabtu

Event Kedua (lawatan)


Tempat: Wad Pedriatik, Hospital Kajang
Tarikh : 11 Ogos 2012
Masa  : -Belum ditentukan-


so, sempena bulan barakah ni, ini adalah peluang baik untuk tambah 'saham' korang..sape-sape yang berdekatan/berkesempatan, moh le datang sekali..masa tengah taip entri ni, baru prasan, kalau ada orang nak berbakti dengan bank-in??? nanti akan dilanjutkan persoalan itu pada pensyarah saye, akan dimaklumkan kemudian..

update: kepada sesiapa yang ingin beri sumbangan fizikal (cth: mainan, barangan) ataupun bank-in duit, sila PM FB saya untuk info lanjut..terima kasih =)

p/s: insyaallah, tuan blog juga akan turut serta..tapi mungkin pada lawatan sahaja sebab punya komitmen lain pada hari berlangsungnya jualan amal..


p/s/s: akan ada lagi program amal yang lain pada masa akan datang, insyaallah akan dimaklumkan..yang baru lepas, program beri makan pada golongan gelandangan & singgah sahur..


p/s/s/s: any inquiries, do leave ur comment here as our fbs are set to private n we dont have any public pages..tq! =)


1 comment:

Anasyg said...

akhirnya - setelah berkurun lama - nama kau naik jugak akhirnya- aku amik ni jadik rekod mfz deyh