Monday, 7 November 2011

Aidiladha 1432h | great family get together...

perghh...post title omputih habis...haha..ok2, sebelum tu:

Salam Aidiladha 1432h!!!


dah terlewat kot untuk ucap raya tu..tapi, takpe lah kan..sekali sekala pun..macam mana dengan raya Qurban korang? had fun? hectic? haha...raya qurban aku tahun ni lebih seronok dari yang sebelumnya sebab..sebab best lah! ahaha...

Bagi aku, raya lah yang paling, PALING SESUAI untuk family get together...ape tu family get together? its when you get to spend quality time with your whole family -- without anyone missed it...ataupun dalam Bahasa Kebangsaan kita yakni Bahasa Malaysia bermaksud "ketika mana korang dapat luangkan masa terbaik dengan seluruh ahli keluarga korang -- tanpa sorang pun yang terlepas peluang menikmatinya"...gettit? paham?

Raya kali ni semua ahli kluarga ada kat rumah -- complete!! bak kata omputih...so, disebabkan suasana yang terseronok sangat, masing-masing nak masak & makan macam-macam...ibu buat kuah kacang spesel (sedap wooo...makan ngan nasik himpit), kari ayam, & lain-lain lagi...akak sulung buat kuih raya "Biskut Oat", roti jala n lain2 lagi gak...aku pulak (tersesat anak teruna sorang), buad 2 bijik kek (kek coklat sebijik, vanilla sebijik)..lepas korban tu ayah bawak balik perut lembu, peparu, hati limpa, etc. etc...meja makan full semua ada (jarang woo dpt camtu sbb abg keje n duk kl, akak study uitm s.alam, aku kt kolej kt bangi, adik 2 org duk hostel)..

kesudahan n kesimpulan, tak kira waktu raya @ waktu biasa-biasa, boleh je buat family get together kumpul-kumpul bagai...and when dat time comes, appreciate it..haha..u'll gonna luv n miss the moment..okies, cheerio..sebelum tu, here are some gegambar untuk di "show off"..hehe :P






4 comments:

ain dzaya said...

waawww...
yummy tengok kek...lazaatt!!

pekerjaan yg paling ain suke tgok org buang taik lembu kat perut...ewww! memang mengasyikan taw!


jom rebut di sini

http://aindzaya.blogspot.com/2011/11/beloglist-ain-dzaya-earning-nuffnang.html

;)

Farhan Zukri said...

ain dzaya: huhu...nampak sangat susah + leceh nak bersihkan perut tu..suka ek? haha..akan terjah blog ain...

Wan Fakhrul Rin said...

Emm, yg bawah sekali tu hape? Cam Gamat je >.<

Farhan Zukri said...

Wan Fakhrul Rin: itu peghot lombu..sedap masak dengan gulai rebung masak lemak cili api..umphhh!!!...haha