Friday, 13 April 2012

Kapal besar yang masing-masing ada sebijik :)

What is the biggest ship of all ships ever existed in the world?



rasenye semua tau ape jawapan untuk soalan kat atas tu...ramai dah guna soalan tu lagi-lagi dalam sms..huhuhu..sebelum tu, maap kalau ade sape terbersin, terbatuk ape ke..kaedahnye, blog ni dah sebulan x diupdate, bersarang berdebu blog nih..last post 29 feb, skang dah 6 apr pun..lebih dr sebulan (T^T) - air mata darah..skang dah mula praktikal, baru aku paham orang yang bila on9 tapi time praktikal diam je segala laman2 sosialnye..memang takde rase nak on9 sangat masa-masa camni (ni pun aku curik mase jap pagi jumaat ni, keje tak dapat lagi)..

Tarikh keramat 21 Mac sebelum ni terpalit kenangan tak best buat kelas aku..segalanye bermula 11 mei 2009 (btol ke?! men taram je..haha..aku yakin nih! hahaha) dalam lebih kurang 2-3 tahun lepas, datang KUIS, gaya newbie gile (baju, seluar iron bagi side tajam habis, neat gile, butang smpai atas, pakai songkok - kata KUIS - dak2 baru memang takkan lepas dari songkok, ber-tie semua) sampai malam tak bertukar (ade sebabnye, kejap lagi citer)..kelako bile ingat balik, semua yg mendaftar muka innocent habis..suci murni, skali rasa pasti nak lagi (eh? eh?)..dari tak kenal sapa2, sampai lah skang ni (lepas 3 tahun) femes terkadang disebabkan ke-taiko-an masing-masing..

bond yang tercipta terlampau akrab, dengan kelas dah x macam kawan, lebih macam adik-beradik..ade masalah kongsi dengan orang kelas, bab mengumpat pun same, senang ata dalam semua benda kitorang buat/kongsi sama-sama (aku siap ade 'bini' ngan 'anak' dalam kelas..bhahaha) ..sampai ramai kawan-kawan aku dari course-course (plural? kenapa tak courses je?!..err) lain semua jeles-jeles belaka..diorang tanya..

"jeles dengan kelas korang, kelas korang dah macam 1 family"

"korang 1 kelas rapat kan? kitorang dak2 habis kelas buat hal sendiri, korang lain, still lepak2 reramai 1 kelas"

ade tanya macam mana boleh rapat macam tu, kitorang just go with the flow ..tapi, rencah tambahannye, dak2 kelas kitorang tak kira laki @ pompuan, masing-masing perangai tingtong..mungkin sebab tu la kot..ade caranya kalau nak ukhuwwah tu manis @ mesra @ rapat ape semua, berpeganglah kat hadith ni:

"Tidak sempurna iman seseorang itu selagi mana ia tidak mengasihi saudara nya sebagiamana ia mengasihi dirinya sendiri."
- Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim

macam mana korang suka diri korang diperlakukan, macam mana korang tak suka diri korang diperlakukan, macam mana korang rasa bila susah/senang, macam mana korang nak orang nak hormat korang, n macam-macam lagi..dalam kata lain, fit in yourself in their shoes..jangan nak bising kasut tak sama saiz ke, hape ke..fit in je! haha..rase macam mana diorang rase dan korang akan bertindak yang sepatutnya..okeh, manusia memang tak terlepas dari melakukan kesilapan..so, ade masanye skan berlaku salah faham antara korang n kawan korang tapi belajar untuk overcome..salah faham dalam berkawan pun salah satu faktor makin kuat ikatan ukhuwwah tu..

thats it me guess..for my DELSians family (the 4th batch), of course i'll be missing u guys n we'll be missing each other..biiznillah, we'll meet again sometime..maybe on our graduation day ke, or bila masing2 free boleh plan a get together event (3days 2 nite kat mana2)..for sure, we'll meet again..thanx for the passed 3 years..i uhibbu u guys fillah..#lotsoflaf






lagu xberape nak rasmi DELS..haha..babai guys, c u on our graduation ceremony

p/s: lupe plak jawapan soalan 1st td.."FRIENDSHIP" leeeee..... :p


p/s/s: ade belek gambar pertabalan YDP Agong, pelik tengok kebanyakan permaisuri2 malaysia nih..tak gheti nak sarung tudung ke..kate para Sultan & Raja Raja Melayu sebagai KETUA AGAMA, knape permaisuri nyer cenggitu..isteri Putera Mahkota Brunei tetap ber-dress n bertudung, tetap nampak sweet..tabik lah! XD

4 comments:

Hanzi_Mare said...

nk komen pasal bab pemaisuri x pkai tdung tuuu~ mcm mne ni??? Nk jd ketua agama Islam tp nk mndidik istri tsayang pn ada kekurangan~~

Farhan Zukri said...

tu la pasal..belajar sejarah ape semua tp x 'belajar' dr sejarah..sama gak kat parti yg berkeris merah tu..tegakkan melayu tp akronim nama parti tu pun dr eng n tegakkan islam tp isteri2 mereke xpkai tudung gak..siap tuduh bulan purnama hijau parti sesat.. =="

Anasyg said...

dahlah tengah dengar lagu adele - dont u remember sambil baca entri ni, terharu je - adoi, tetengah malam plak tu. Ok, sok ak publish- siapkan entri seterusnya plak k- 12 hari lagi aku nak

Tia Ahmad said...

=')

p/s: Layan feel jap, pikir time dolu-dolu kat KUIS.
xP