Saturday, 14 May 2011

'Splendid' Sunday!!!

Aloop!! haha .. macam biase, tajuk post bahase omputih tapi entri BM .. pedulik ape, huh =.=" .. yup!! My 'super splendid' sunday, post ni bukan pasal ahad esok, tp ahad lepas .. more:

Ahad lepas (8 Mei) Bulan Sabit Merah Malaysia (BSMM) ade anjurkan Program Tanaman Pokok Bakau (Mangrove Tree Planting) kat Teluk Gong, Pelabuhan Klang .. BSMM-KUIS hantar wakil seramai 7 orang (2 pegawai penasihat + 5 pegawai bsmm-kuis) yang mana aku termasuk dalam kalangan 5 orang tu .. nak diceritakan memang 'masyuk' la hari ahad tu .. dah la letih seharian keluar semalam tu, program ahad tu plak pagi-pagi lagi kena rush kesana ...

yang masyuknye tu sebab:
1. Letih dr semalam tak hilang.
2. Kelam-kabut sebab masalah timing.
3. Sesat jalan ke tempat program
4. Ade sikit miscommnication antara pegawai yang agak tak best.
5. -lupa dah-

Pergh..kelam kabut pasal masalah timing tu mmg kalut-lah, ade pegawai yg lewat (sikit), lepas tu nak kena carik jalan pi sana pulak .. dah mencari, sekali salah info = SESAT SUDAH~ .. dah tu pulak, tengah on the way tu, baru kitorang dpt maklumat yang kena bawak kelengkapan-kelengkapan yang berkenaan untuk program tu yang mana kami datang berlenggang .. huhuhu .. segan tau tak, datang je sana, kami tengok orang lain semua lengkap jaa .. kami ni tak bawak pape .. 

Kelengkapan yang sepatutnya dibawak:
1. baju spare bsmm.
2. but getah Phua Chu Kang.
3. Sarung tangan kain.
4. Camera (nseb baik henset masing2 ade kamera)
5. barang-barang lain yang berkaitan dengan AKTIVITI MASUK PAYA

Ni la yang aku cakap masalah miscommunication antara pegawai, ade pegawai yang tau tapi tak dimaklumkan dengan jelas kat semua pegawai yang ambil bahagian .. tambah malu lagi, sebab sesat, kami sampai lewat + orang tengok kami tak bawak pape .. ahli BSMM dari chapter lain semua lengkap mcm orang nak masuk paya, kami memang contra habis .. sebab tak bawak but, kami nak masuk berkaki ayam tapi dilarang sbb bahaya .. paya kan akarnya mencacak keluar, kalau terpijak, tak kalut .. kitorang biar lama sikit lepas tu kitorang masuk sepat-cepat (demi menjaga nama baik BSMM-KUIS & nak tunjukkan pegawai bsmm-kuis rugged & tak gentar-lah!!) .. tapi, kami tak fully-follow program sebab pegawai-pegawai lain (tak termasuk aku) ade meeting dekat kolej~ haih =.="

p/s: habis program rilek kt kuis dulu buang lelah..habis semua, balik umah la selebret Hari Ibu!!! XD 

*gambar program akan di-upload, tak jumpa pulak.. ~mencari

No comments: