Monday, 4 July 2011

Malu - Memandu - Menjerit

Evening peepz!!

ahha..tadi blaja bawak kete yang diajar oleh kakakku..ye, tepat sekali!! SAYA TAK RETI BAWAK KETE, baru nak belaja..harini KALI KEDUA blaja lepas 1st time blaja bawak 2 BULAN LEPAS..ni semua kerane cuzzie ku insist suh aku blaja bawak keta cuti mid-sem seminggu nih..

dari rumah td of coz harus kakakku yang membawenye dulu untuk dibawak ke kawasan lapang untuk aku 'drift terhenjut-henjut'..2 bulan tak blaja rase kekok gila la..dan menjadi kewajiban beginner untuk enjin kereta mati berdozen kalinya..lepas dah adapt sket-sket..bawak masuk jalan pulok..cuba notify masalah n dapat detect ape prob aku..

  • naik bukit
  • prob dengan gear 1
  • prob berenti masuk simpang
  • LUPA LEPAS HAND BRAKE!!!
  • prob2 lain yg tak aku tak prasan lagi..
yang no 4 tu yang paling sengal sekali..aku dok bising laa kenape aku masuk gear tekan minyak keta tak jalan-jalan gak..aiyoo..malu gilaa laa...nasib bek takdak keta / takdak orang time tu..wawawawa..bukan sekali dua..banyak kali gak laa tadi..



mau test drive lagi lain masa..malu gak laa sbb umo da 20, tua habis dah tapi tak gheti nak bawak keta lagi..adik angkat aku yg form 4 tu pun dah mula drive keta mase form 1..lagi la malu tuan badan nih..

GO ~FIGHTING!!!! haha

p/s: ingatkan nak keluar minggu cuti ni, roadtax moto nak mati pulok dah...grr..

4 comments:

Dee Chicuita said...

meh cni blaja dengan sifu siti! very a pleasure.kahkahkah :D

zee said...

bestnyeeeee.. tp kan ak gelak sensorang bace ni, taley belah x lepas hand brake. LOL!

Farhan Zukri said...

@dee chicuita a.k.a cuzzie

boleh laa...cuti hujung minggu..bawak test pusing kuis 2-3 round..jalan kat kuis ni dah macam track tmpt driving skul plak tengok..jom..huhu

Farhan Zukri said...

@zee

haha..akak aku gelakkan aku sambil jeling2 sebab kesengalan tak reti2 nak lepas had brake..