Sunday, 10 July 2011

salahkan lah diorang!!!

aku bengang je tengok orang salahkan polis pasal roadblock perhimpunan BERSIH tu..beragaklah, faham la keje diorang..ko pikir semua suka ke..diorang pun tau la yang korang tak suka roadblock-roadblock ni, diorang pun driver gak..haih

korang ingat tiap sorang tu ke yg cadangkan roadblock tu?! ni nampak polis tu wat roadblock, salahkan polis yg tgh r/block tu..kalau lain-lain tempat, tiap polis yg tiap tempat tu punya salah laa??  .. diorang ade organisasi lah, sah-sah la dapat dari yang tertinggi, diorang yang mengatur..yang lain dapat arahan je .. mana boleh nak lawan, dah memang amanah diorang .. korang pun tau la kalau langgar amanah tu besar mana dosanya..tak tau? tu baru betol bodoh! bukan polis tu yang bodoh..

aku marah ni sebab bapak aku terlibat sebahagian orang yang buat roadblock .. bila aku baca & dengar korang marah polis sekian-sekian walaupun tempat tu bukan tempat bapak aku, aku terase macam  bapak aku yang kena skali tau .. PIKIR LA! itu memang amanah diorang, kena laksanakan .. bukan melanggar hukum syara' pun, bengong tol la memasing .. kalau korang nak marah sangat, marah kat polis yang terlebih act kat perhimpunan tu yang sampai peserta BERSIH kena teruk tu .. haih =.=

No comments: