Sunday, 25 September 2011

Family Outing ~ enjoy much..

evening y'all...ari sabtu n ahad (semalam n arini), aku n family dah pun pegi ke Tiara Beach Resort, Port Dickson..huhu..tahun ni nyer family day agak best sikit sebab complete seploh orang 1 family ade..kalau macam tahun lepas, ade yang keje, ade yang ade program lain laa..tapi, tahun ni cukup semua family members..Family Day ni anjuran PDRM NS..

dalam best-best, ade je yang tak best..yang tak best nyer ialah tempat tu tak menghadap pantai (takde beach view) & fasiliti hotel tu kureng...bilik dia kecik, berbau pelik (kedap2 gitu), kejap sejuk, kejap panas (diorang tak bagi remote aircond) & ade lagi laa..tapi, diorang ade taman tema air macam kat sunway lagoon (yang ni tarikan utama laa)..mula-mula datang memang komplen habis laa..tahun lepas punya tempat kat Permaisuri Hotel n Resort walaupun tak seluas Tiara tu, tapi gila selesa..orang putih kata, feels like home..ececece..

long story short, sampai-sampai check in - simpan barang - mandi manda berjimba kat taman tema air tu - nak dekat maghrib, balik siap siap - makan malam...makan malam kat ballroom hall kat Tiara tu (saya suka, saya suka..haha)..kalau dah makan dinner untuk program family day ni haruslah standard hotel-hotel lah kan..muahaha..hari yang sama, ada 20 lebih pegawai yang baru habis latihan lapor diri kat kontinjen negri sembilan..sebagai freshie, kena la hazing dari pegawai-pegawai senior..tade ape sangat pun, semua kena pegistage depan & menari poco-poco je (kelamkabut gak laa masing2..muahaha)..ahad (arini) tak dapat enjoy sebab kena balik pagi-pagi lagi sebab adik2 nak siap balik hostel n akak pun nak balik uitm, kena gerak awal..huhu..ape-ape pun, tetap enjoy!~

**aku main gelongsor air kat situ!!! tapi disebabkan density fizikal aku yang tinggi, aku lambat menggelongsor kebawah..adik aku yg turun lepas aku collide dengan aku dan berlaku perlanggaran momentum yang mana membantu menaikkan daya tujahan aku untuk gelongsor dgn lebih laju ke arah kolam...haha (terminologi fizik sukahati)

"meja no 22 please" (langsi laaa..haha)
nih siket video (carik mana aku..haha)

taman tema air


dinner kat ballroom Tiara


tunggu emcee habis bebel untuk pegi SORU!!

Sikit nasihat: kalau korang nak tido lepaking kat PD, pilih antara 3 tempat ni:

  • Permaisuri Hotel n Resort
  • Thistle Hotel n Resort
  • Palm Spring Hotel n Resort

**3 tempat ni ade beach view yang sangat (tersangat!) cantik disamping kemudahan yang superb!!!

1 comment: