Tuesday, 19 April 2011

dah la tu..tak cukup2 lagi ke?!!

Assalamualaikum readers...grr!!!...bengang btol la aku ngan kolej tempat aku blaja sekarang nih..tak habis ngan hal2 diorang buat ngan students sebelum, pi tambah lagi masalah baru awat!! Peraturan ape semua dah ikut, arahan bagi dah pun follow (w/pun ade yang aku langgar sket2..sket je, bese la..kalo tak bukan student la nme nye..huhu)

Yang latest ni ade 2-3 probs...salah 1 nye yg berkait ngan aku ialah KEDIAMAN a.k.a. kemudahan asrama..aku ngan dak2 bilik dah elok reserve (kolej gunakan sistem reservation untuk bilik sem seterusnya, student kene reserve sblum hari last penghujung sem - sebelum cuti sem) kalau macam sebelum2 ni, dah reserve tu, msuk je sem depan trus masuk bilik yg dah di-reserve tu...tp, yg baru ni, bahagian kediaman KUIS pindahkan student tingkat 1-4 dr parcel 2 (blok 2) ke parcel 4 (blok 4)..ni yang buat aku hangin, dah la tukar tak bagi notis awal, main campak pulak kat bilik lain + aku ngan member bilik dah asing bilik..waddehell!! kalau dah asing bilik camner lak kalo nak wat diskusi dowh!! memang mencarut habis lepas dpt tau..grr!!! lepas dpt tau tu trus roger MPM kebajikan mahasiswa (MPP KUIS) saudara Saiful Nizam mintak penjelasan & penyelesaian..mintak2 la beliau dpt bincang balik dengan orang yg berkenaan & kitorang yg kena pindah bilik ni dpt balik blik lama masing2..



*knape nak spesial sangat bagi budak baru duk 1 kawasan..sem-sem sebelum ni elok je takde masalah, kalau student lama + student baru 1 bilik kan lagi elok..boleh kenal2 & senang kalau diorang nak tny ape2, rujuk je kat senior..kalau nak rujuk admin, perghh!!! cam harem..ngan perangai diorang cam %(&^$ tu, macam sia-sia je.. *serupa assobiyyah je..

**kononnye skang guna sistem on9 secara keseluruhannya, download borang nak mohon itu ini on9 je..sekali carik, failnye xde la, xbleh log on itu ini la..urghh!! bangang tol!! sistem LMS tu plak mcm xde guna je..kosong..xde pape!!

p/s: yg duduk blok 2 tu kebanyakkannye yang dah tahun akhir + sem akhir, diorang wat camni...ni penindasan ni..grr!!!! nak buat lg panjang ni tp kang byk sangat mencarut mengata, timbun dosa aku..

2 comments:

Farhana Sahri said...

assalamualaikum

farhan sekarang sem berapa kt kuis nuh??huhu...blaja btoi2 n cpat2 bis blaja..cehh..hehee

biasak la kuis tu...mmg byk prob...bkn kuisnye, tp org pentadbirn kuis...dorng mngada...budak2 bmasalah sbb dorg byk buat masalah...dr masuk pagar smpi kuar smula kt tu jgk mmg bmasalh...kn3x..hehe...

lau MPM or MPQ mrh, mrh je dorg balik..hahaa...jht x...

pss:jgn gtau dorg..uppsss

Farhan Zukri said...

wsalam...bulan mei ni masuk sem 5..tau xpe, skang ni lagi mcm2 signboard dah terpacak keliling kuis tu..mmg da xsaba nak keluar kuis ni..crik tmpt yg xdek bnde2 camni lg..grrr!!!..

yg psal kediaman ni dah setel sket..boleh kate puas hati sket la..smlm terus pegi pejabat kediaman jmpe orang kt sne psal ni..hihi..alhamdulillah dah setel...