Saturday, 23 April 2011

Feasting With The Short Sem-ers

Assalamualaikum...~woot!! haha..these past couple of days was awesome!! Semalam aku saje-saje datang ke kuis sebab ade sumthing..what is that sumthing?? naah~ tak perlu citer kot..dah alang-alang datang ke kuis tu, terus la jumpe member-member short sem..(kang biler tau aku datang kuis tapi tak jenguk diorang ade je yang tacing)..pi la jenguk sat, datang dalam tengah hari gitu dalam kul 1 lebih p.m gak la..diorang ade exam ghupenye kul 2.30 petang tu..nak tak nak kena tunggu diorang abes exam la, sementara nak menunggu tu pi setel 2-3 hal ngan admin kuis jap..

Tup-tap selesai sudah urusannye..lepas da diorang da abes exam tu ingat nak lepak la kejap (dr mula cuti sem tak jumpa, rindu la kan..haha) aku plan nak balik petang tu, lepak punye lepak, da lewat petang pun..diorang suh tunggu sampai malam pi makan sesame, asalnye aku ingat pi makan berempat je (aku, omar, sairi n paan) kat luar tu (sairi ngan paan dah suka kt Juara dah..haha)..bertiba-tiba, "ko nak pi makan ke? tunggu la jap..makan ngan kitorang skali", si zul meng-invite..last-last dari 4 orang terus 8 orang..

Siap-siap kul 9 lebih (sangat awal untuk dinner..hehe) sampai kt restoran D' Qaseh (siap promot lg haa)..grrr..ramai orang plak malam tu..akak restron tu bkak table kt luar, hujan td da benti..kitorang duduk dalam 2-3 minit, "drip-drip-drip" (siap bunyik lagi) renyai la balik..tunggu sat orang dalam abes melahap, akhirnye ada gak la 2 table kosong..lepas tu, "bla..bla..bla.." (ringkasan dr makan-makan + borak-borak) selesai suda..aku pelik ngan aku malam tu, slalu kalau makan ngan dak2 kuis, aku paling cepat abes makan..semalam, sumer da licin abih, nasik goreng kerabu aku ade lg setengah pinggan (kalau aku extremely happy, cenggini la jdiknye..huhu)..lepas tu, masing-masing dah bising sebab aku tak habih lagi, terpakse la melahap kasik cepat habih..

Dah abih makan ingat nak balik somban terus..cekidout langit "hujan renyai + jalan basah + taya moto tak berape nak elok + dak2 suh stay smpai sok = tido 1 malam kat kuis ngan dak2 nih"...haih -.-"..hehe..sok tu setel barang, tolong angkat barang-barang mereka-mereka yang nak balik (short sem dah abes final exam pun) & berdesup pulang..nak dekat sampai umah ade kejadian tak best..nak citer?? erk..nanti-nanti la..kot rajin nanti ade la update pasal kejadian uh..hehe..anyways, i had a blast fer the past two days (& 1 nite) of joy that kill..(btol ke?? hehe)~ okeh, chowsinchi!!




                     ~shah selepas chicken chop nye~                                     ~posing paan ngan nasik goreng kerabunye~

                                          ~"hah??"~                           ~"eeeeee", eddie tersengih tatkala diambil gambarnye~


p/s: sorry coz of d quality of d pictures..ape lah yang boleh diharapkan dengan kamera 1.3 mp..huhuhu..

*ahhah~thanx to my super besty, omar mohd fiqri sebab belanja sarapan pagi yang superb tu..Nasik Lemak + Big Apple Donut..~weeee...selamat berpraktikal!!, jadik la ustaz yg bek ye..ko tinggalkan aku kat kuis lg 2 sem..wuhuhu

**thanx jugak kat Jumali (post pasal baby sblum ni) sbb teman aku pegi kuis tengah hari tu..hehe

2 comments:

Dija Subadi. said...

pi kuis tak singgah kazen2 kat bangi nih haa. haish! haaahhhaaaaaa :DD ^^

Farhan Zukri said...

@Dija Subadi.

alamak..hahaha..tak sempat (kot??..err) sbb smlm ade 2-3 hal ngan kuis, setel sume tu pastu hari hujan, xpat klua ngan moto..