Friday, 29 April 2011

Dem You Dengue!!!

Assalamualaikum...hurm..kelmarin aku ade post pasal kawan aku masuk hospital positif denggi (masih dalam hospital)..baru-baru ni pulak, dapat tau dari wall facebook Ketua Kebajikan MPM (MPP KUIS) yang Timbalan Rektor KUIS, Dr. Zulkifli Aini, pun disahkan kena penyakit denggi ni..Ya Allah, sembuhkan & selamatkanlah mereka-mereka yang menghidap penyakit denggi ini..semoga mereka dapat semula menjalani hidup seharian mereka dengan tenang & selamat..


Bagi mereka-mereka yang lain, jaga kesihatan & persekitaran masing-masing ye..buat je segala langkah pencegahan yang perlu..tak payah nak berkrompomi, kalau sakit sape yang susah..bukan diri sendiri je, orang keliling pun (susah hati, susah-susah bagai) huhu..ni masa nak tulis entri ni ade je 2-3 ekor duk terngiang-ngiang nih..siap la korang (eh?? kau+orang?? so, kokor? kau+ekor??) .. siap la kokor, penampau 2-3 bijik+spray aerosol 1 tin (gila pe?!)..grrr >:( 

p/s: say no to nyamuk-nyamukan, nampak je *piap!* sebijik...

No comments: